Uslovi i privatnost

Koliko god bismo mi voljeli da je drugačije, sve na sajtu je autorskog karaktera. Kopiranje teksta je dozvoljeno ali sa navođenjem izvora u vidu linka ka stranici sa kojeg je tekst preuzet. Slike ili fotografije su pod punim autorskim pravom i zabranjene su za kopiranje osim ako vam to autor odobri.

Privatnost

Koristimo kolačiće (cookies) kao i svaki drugi normalan sajt. Mi njima ne prikupljamo ama baš nikakve lične ili privatne podatke. Mada, koristimo Google Analytics (kao i ogroman broj sajtova koje posjećujete) a pomoću njihovih prikupljenih podataaka raadimo analize i dobijamo podatke poput tipa uredjaja sa kojeg pristupate, lokacija (iz koje države) i slično. Znači dobijamo generalne podatke kako bi smo napravili što bolju analizu o posjećenosti portalu. Google će vjerovatno prikupljati podatke tipa koje ste reklame do sada kliknuli, koje ste strane ranije posjećivali van ovog sajta i tako dalje.

Sadržaj sajta (tekst)

Svi tekstovi pripadaju vlasniku ovog sajta onog momenta kad su nam poslati na uvid u bilo kojoj formi. Vlasnik i NVO Mediterraneo zadržavaju pravo mijenjanja, brisanja, objavljivanja i neobjavljivanja teksta u bilo kojem obliku - čitave ili djelimično. Mogu se pripajati drugim sadržajima a sve u onom interesu kako redakcija odluči da je najbolje.

Slike iliti Fotografije na sajtu

Na sajtu se nalaze slike koje su preuzete pod raznim licencama pa vas molimo da ne kopitate bez prethodne saglasnosti ili odobrenja od autora direktno. Veoma nam je važno da ne dođe do povrede nečijeg autorskog prava.

One slike koje smo mi napravili, ako znate koje su - a rado ćemo reći, vaše su jednako koliko naše. Ostale ne dirajte jer i mi pokušavamo da svaki put navedemo autora a da to ne utiče na izgled same stranice, a u nedostatku te informacije trudimo se da navedemo izvor.

Vaša slika ili tekst?

Ako se neka fotografija, tekst ili dio njega nalazi nekom našom greškom na sajtu a Vi tvrdite autorsko pravo nad njom/njim, molimo vas da nam se obratite Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Molimo Vas da nam u elektronskoj pošti napišete što više detalja. Mi ćemo pristupiti svakoj prijavi jako ozbiljno i odmah ukloniti takav sadržaj sa našeg sajta. Hvala!

Posebnu zahvalnost dugujemo Aleksandru Saši Kordiću za više nego predivne fotografije (Uglavnom naslovna strana) kao i kolegi Nenadu Mandiću za dozvolu da proberemo i obradimo neke iz njegovih fantastičnih albuma.

Šerovanje

Naš cilj je da ozbiljno radimo pa nas raduje ako neko i šeruje sadržaj sa našeg sajta! Jedina molba je da postavite jasan link ka portalu ili dotičnoj stranici za uzvrat, a može i na takav način koji ne bi degradirao vašu stranicu.

Srdačan pozdrav i Hvala na čitanju!